We krijgen vaak de vraag waarom een levering van GroningerPlaza tot wel 6 werkdagen in beslag neemt. Geen gekke vraag, gezien de standaard voor vrijwel iedere webshop 1 werkdag is. En om het nog gekker te maken binnen 1 dag. In de toekomst heb je misschien wel sneller een product in je handen dat je online hebt besteld dan dat je naar een fysieke winkel zou gaan.

Dus de 4 tot 6 dagen die wij hanteren zijn ouderwets. Middeleeuws bijna. En we realiseren ons dit maar al te goed. Maar hier op korte termijn iets aan doen staat niet hoog op onze prioriteitenlijst. De duur van de levering heeft namelijk alles te maken met de manier waarop we met een binnengekomen order omgaan. We maken alles namelijk op bestelling. Ja, je leest het goed, alles op bestelling. Net als bij de McDonald’s, onze bestelling is “speciaal voor u gemaakt”. Dit is een kostbaar proces, maar ook een manier waarop we een heel breed assortiment kunnen aanbieden. Is je wel eens opgevallen dat we een enorm assortiment Groningse shirts en accessoires hebben? Als we dit allemaal fysiek op voorraad zouden hebben dan hebben we ten eerste een groot pand nodig, maar ook een winnend lot van de Staatsloterij.

We zijn als GroningerPlaza nog niet lang bezig. Gelukkig weten steeds meer mensen onze webshop te vinden en we hebben inmiddels al meer dan 1000 Groningers blij gemaakt. Onze ambitie is natuurlijk om te blijven groeien maar onze ambitie blijft ook om unieke producten te blijven leveren. Door onze manier van produceren is er door de vele kleuren shirts die we aanbieden, de vele accessoires en de vele Groningse opdrukken bijna niemand met hetzelfde eindproduct. Hoe gaaf is dat. Elke bestelling die bij ons geplaatst wordt is uniek.

Dus we hebben die 4 tot 6 werkdagen echt nodig om een order te verwerken. Hij komt bij ons binnen, we zetten hem door naar onze partner Spreadshirt en dan begint de productie. Middels een hypermoderne pers worden de producten voorzien van een Gronings design en worden de orders klaargemaakt voor verzending. De producten die worden gebruikt zijn overigens van een zeer hoge kwaliteit. En al heel veel producten worden geproduceerd op een duurzame manier met bijvoorbeeld duurzame katoen. Ja, je betaald als klant van GroningerPlaza iets meer voor een t-shirt en hoodie. En geloof ons dat we zelf maar een kleine marge overhouden aan een product dat bij ons is besteld. Maar, daarmee leveren we wel de hoogste kwaliteit, waarbij iedereen in het proces een eerlijk aandeel krijgt. Dat is ook wat waard toch?

We zijn GroningerPlaza ooit begonnen uit liefde voor de provincie en de Groningse taal, niet om op korte termijn een Lamborghini te kunnen kopen. Een dikke Audi of BMW is ook prima. Nee gekheid. We hebben een hele mooie provincie, met een prachtige taal. Laten we dat uitdragen met zijn allen! En, wat is nou 4 tot 6 werkdagen op een mensenleven.