Wij willen er alles aan doen om een duurzame webshop te zijn en zo verantwoordelijk mogelijk onze kleding te laten produceren. Wat doen we hier nu al aan?

  1. Duurzaam inkopen van onze kleding. We werken samen met Spreadshirt. Samen met hen kijken we naar de beste manier voor het inkopen van de kleding. We zijn onlangs overgestapt op duurzaam geteelde katoen. Iets wat de kleding iets kostbaarder maakt, maar wel goed is voor de boer en de wereld.
  2. De beste printtechniek. We bedrukken onze kleding met de meest nieuwe machines. Deze machines hebben een laag stroom- en waterverbruik. Iets wat bijdraagt aan het terugdringen van de co2-uitstoot van de productielocatie.
  3. Een lange houdbaarheid van onze producen. Onze premium sweaters, hoodies en t-shirts zijn van een hoge kwaliteit. Hierdoor gaan ze lang mee.
  4. Heel laag retour percentage. Je kent het vast van andere webshops, veel producten en maten bestellen om vervolgens weer de helft terug te sturen. Heel gemakkelijk natuurlijk, zeker wanneer de winkels dicht zijn, maar niet heel duurzaam. Denk alleen al eens aan al die bestelbusjes die voor jouw specifieke order moeten rijden. Maar ook aan al het verpakkingsmateriaal wat nodig is om alles netjes te verpakken. Doordat wij kleding op maat maken, komt het zelden voor dat er iets retour komt. En we verschepen onze producten in grote aantallen om ze vervolgens per order te verspreiden. We doen er dus alles aan om de hoeveelheid ritjes van de bezorgdienst te verminderen. Nadeel, jij als klant moet soms tot wel 5 werkdagen wachten op je bestelling, voordeel, je bestelling is zo verantwoord mogelijk verzonden. De bezorgdiensten zijn op hun beurt ook aan het verduurzamen. Denk aan elektrische auto’s en het duurzamer maken van de distributiecentra.

Heb je vragen over ons beleid betreft duurzaamheid? Stel ze gerust! Je kan altijd mailen naar info@groningerplaza.nl.