De Groningse taal staat centraal in een nieuwe webshop. Ooit als grap begonnen en nu zijn er al ruim 500 unieke kledingstukken en accessoires verkocht in. De webshop heeft een bijzonder concept want elke bestelling wordt op maat gemaakt.

De Groningers Martin de Vries en Mike Bakker zijn de bedenkers van GroningerPlaza. Ze hebben hun liefde voor de provincie vertaald naar een webshop met producten waar de Groningse taal centraal staat. Shirts met de opdruk “Moi Eem” en “Kon Minder” behoren tot de bestsellers.

“We hadden bij wijze van grap voor iemand een shirt laten drukken met de tekst “Tou Eem Tammo” er op. De reacties op dit shirt waren echter zo goed dat dit ons inspireerde om er meer mee te doen”, aldus Mike Bakker, mede-oprichter van GroningerPlaza. Er is geen fysieke winkel en geen voorraad. Elk product in elke maat en kleur wordt per bestelling op maat gemaakt. Zo is elk product uniek. “Het is heel erg leuk om zoveel Groningers blij te maken met een leuk shirt!.” Zegt Martin de Vries, ook mede-oprichter van GroningerPlaza. “Echt heel mooi om te zien dat er zoveel Groningsers ook trots zijn op hun provincie en dit willen uitdragen met een shirt of hoodie van ons” vult Mike aan.

De mannen zijn nog lang niet klaar met het verder uitbreiden van het assortiment. Nu zijn het alleen nog klassieke Groningse woorden die centraal staan maar de twee sluiten niet uit dat ook Groningse plaatsen en bezienswaardigheden een plekje op de shirts krijgen.