We krijgen regelmatig drie vragen betreft de levering van onze Groninger producten. 1. Waarom duurt een levering vaak 4 tot 6 werkdagen? 2. Waarom komt de zending uit Duitsland? En 3. Waarom is de verzending relatief duur? Nu beantwoorden we de vragen altijd met plezier, maar we willen middels dit artikel toch iets meer duidelijkheid geven waarom onze levering is zoals die is.

Waarom 4 tot 6 werkdagen?

Lang of niet? Klopt wel een beetje hoor. We kunnen niet tippen aan shops waar je iets vandaag besteld en dezelfde dag nog in huis hebt. Een dag later is voor ons al niet te doen. Waarom is dit? We hadden in 2018 een goed idee. We wilde Groningse kleding en accessoires gaan verkopen. We hadden gemerkt, al voor de lancering van GroningerPlaza dat hier vraag naar was. Hadden voor een vriend een Ho Eem shirt gemaakt en hier kwamen zoveel positieve reacties op dat we besloten er meer mee te doen. Maar wat moet je dan? Een enorme voorraad laten drukken en in huis een plekje geven om het vervolgens proberen te verkopen? Best een risico! Dus we zochten een manier om online een voorraad aan te bieden, zonder zelf ons hele huis vol te moeten leggen. En belangrijker nog, het moesten kwalitatief hoogwaardige producten zijn. Na lang zoeken zijn we in zee gegaan met Spreadshirt. Een wereldwijde speler op het gebied van custom kleding en accessoires. We konden vrijwel direct van start met de verkoop en GroningerPlaza was geboren. Wanneer een bestelling bij ons binnenkomt, zetten wij deze door aan Spreadshirt. Die gaan het voor ons produceren en verzenden. Hier gaat de meeste tijd aan verloren. Alles was je bij ons besteld, zal dus op maat worden geproduceerd. Jouw bestelling is dus altijd uniek. Omdat wij niet de enige partner van Spreadshirt zijn duurt de productie en verzending dus tot soms wel 6 werkdagen. Maar niet getreurd, onze ervaring is dat het gemiddeld 3 werkdagen zal duren.

Waarom komt mijn order uit Duitsland?

Eigenlijk hebben we die vraag al beantwoord. Het productiehuis van Spreadshirt staat in Duitsland dus daar komen alle orders vandaan. Nu is Spreadshirt aan het kijken voor een basis in Nederland, dit zou natuurlijk geweldig zijn! Voor nu is het even niet anders. Wij zijn ook continu aan het kijken hoe we onze service kunnen verbeteren door bijvoorbeeld met een andere partner in zee te gaan of toch de productie zelf te doen. Alleen omdat we te maken hebben met zo’n specifieke productgroep en we een groot assortiment willen blijven aanbieden zijn we voor nu tevreden zoals het is.

Waarom is de verzending relatief duur?

Dit is onze grootste ergernis. Helaas is dit echter het beleid van Spreadshirt. Omdat de orders helemaal uit Duitsland komen is dit wat het is. Bij een grotere order zijn de verzendkosten ook hoger. Dit is ook iets waar we totaal niet blij mee zijn. Wil je een Gronings t-shirt en niet te veel voor de verzending betalen? Wacht rustig af en hou onze socials in de gaten. We hebben sowieso eens per maand een actie waarin we korting geven of gratis verzending aanbieden!